Als reisorganisatie of bedrijf in de travel branche is het je er waarschijnlijk alles aan gelegen om in contact te komen met jouw potentiële klanten. Alleen hoe vis je de juiste prospects uit die enorme poel aan mogelijke klanten? Als we je vragen naar mooie plekken op de wereld om je hengel uit te gooien, dan weet je er waarschijnlijk genoeg te noemen. Maar waar gooi je online je hengel uit?

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen prospects en leads duidelijk te krijgen. Een persoon die een bepaalde reis zoekt, maar nog niet op de hoogte is van de oplossing die jouw organisatie biedt, noemen we een prospect. Kent deze persoon jouw aanbod wel en toont hij of zij interesse hierin? Dan is het een lead. Een prospect moest dus eerst een lead worden, alvorens het een klant kan worden. Leadgeneratie heeft als doel leads van prospects te maken, door potentiële klanten in contact te laten komen met jouw bedrijf. Want als niemand je kent, zal niemand bij jou een reis of verblijf boeken!

Waarom leadgeneratie?

Natuurlijk kun je rustig afwachten tot een potentiële klant bij jouw bedrijf uitkomt. Het aanbod in de travel branche is echter zo groot, dat je er helaas niet klakkeloos op kunt vertrouwen dat een potentiële klant je toch wel zal vinden. Veel organisaties kiezen er daarom voor om potentiële klanten actiever te benaderen. DBSW Travel Media helpt jou graag met leadgeneratie op maat. Samen kijken we wie je doelgroep is en waar deze zich online vaak bevindt. Vervolgens kunnen we relevante content of advertising aan gaan bieden op de juiste plekken, waardoor de doelgroep op eigen initiatief naar jouw website zal komen. We kunnen daarbij de gehele customer journey bedienen; van inspiratiefase tot last minute boekingen en activiteiten ter plaatse. Ook nadat de reis al geboekt is!

Kwalitatieve leads zijn veel waard! Bij DBSW Travel Media bieden we je daarom ook de mogelijkheid om via influencers reclame te maken voor je bedrijf. Leads die worden aangedragen door bestaande klanten zijn namelijk van hoge kwaliteit. Via influencer marketing kun je zogenaamde ‘ambassadeurs’ voor jouw merk inschakelen die jouw product of dienst promoten aan hun trouwe online volgers. Positieve reviews genereren immers leads!

Hoe vaker een potentiële klant in aanraking komt met jouw merk, hoe groter de kans dat deze persoon een waardevolle lead wordt. Bij DBSW Travel Media bieden we je een heel pakket aan mogelijkheden: van blogartikelen tot banners en affiliate links op travel gerelateerde websites of vergelijkers waar je goed gepositioneerd wilt worden. Wacht daarom niet langer en start vandaag nog met leadgeneratie!