In ‘the early days’ waren er vele startpagina’s vol links naar reisbureaus en reisorganisaties. Het was zelfs zo dat veel mensen het boeken van hun reis startten op een startpagina. De naam was dus in ieder geval goed gekozen! Toen kwamen de zoekmachines op en nam de interesse in startpagina’s af. Reisorganisaties moesten op zoek naar andere interessante plekken om links te plaatsen.

Anno 21e eeuw kunnen startpagina’s nog met mate gebruikt worden. Om in de huidige tijd een goed linkprofiel te hebben, is wat kennis over linkbuilding zeker gewenst. Een gevarieerd linkprofiel is namelijk erg belangrijk. Met gevarieerd bedoelen we een mooie mix van blogs, homepage links, etc.

Gelukkig heeft DBSW Travel Media een portfolio van ruim 75 websites, wat jou de mogelijkheid biedt om op een keur aan uiteenlopende websites in de travel branche een websitelink te plaatsen. Daarnaast hebben wij een groot netwerk aan bloggers waar wij mee samenwerken, waardoor ook goede contentlinks verzorgd kunnen worden in blogartikelen.

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding – mits op de juiste manier gedaan natuurlijk – zorgt voor hogere posities in zoekmachines. Zoekmachines zien links op andere websites namelijk als een soort van complimentjes van die websites. Zoekmachines oordelen zo dat websites die veel complimentjes krijgen een hogere positie verdienen. En een hogere positie zorgt weer voor meer conversies!

Daarbij maakt het nog verschil of deze linkjes op websites met een hoge of lage waarde staan. Zogenaamde ‘slechte’ links zijn juist af te raden. De website is het liefst gerelateerd aan jouw branche, is relevant voor jouw website, heeft een hoge autoriteit en de links zijn op een ‘natuurlijke’ manier in de website verweven. DBSW Travel Media heeft ruim 75 travel gerelateerde websites, voor allerlei doelgroepen binnen de reisbranche. Ook die van jou!

Omdat de regeltjes nog wel eens wijzigen, is het belangrijk om altijd up-to-date te zijn. Uiteraard zijn wij dat. We kijken graag samen met jou wat de mogelijkheden voor linkbuilding zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.