DBSW Travel Media is opgericht naar een idee van Danny Bijl en Sander Wijdemans. Beiden al jaren werkzaam als freelance online marketeer en online ondernemer. Met Noord-Brabant als standplaats hebben ze al vele mooie samenwerkingen met bedrijven uit heel Nederland mogen realiseren.

Hoe het allemaal begon…

De interesse in online marketing zat er bij Sander al vroeg in. Als student aan de Tilburg University schreef hij al een afstudeeronderzoek over het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten in Google. Toen hij in Den Bosch als SEO Specialist bij Tribal Internet Marketing (het huidige RIFF) aan de slag ging, liep hij daar mede-SEO Specialist… Danny Bijl tegen het lijf. Die had net zijn kwalitatief onderzoek naar de online behoeften van groothandels voor zijn studie Commerciële Economie af. Een match made in SEO-heaven!

De klik was er vanaf het allereerste begin. Beiden dezelfde interesses in SEO, linkbuilding en het (uit)bouwen van eigen websites. Zo richtte Sander onder andere zeer succesvol Woodiful.com op en komen maandelijks ruim 175.000 bezoekers op Danny’s woonblog Ikwoonfijn.nl. Ook toen ze in 2012 en 2014 voor zichzelf begonnen als freelance online marketeer, bleven ze contact houden. Waarom zouden ze daar niet meer mee doen? In 2019 namen ze gezamenlijk hun eerste reiswebsite over: Rondreizen.net. Dat smaakte naar meer!

Inmiddels werken ze ruim 5 jaar samen, hebben ze per persoon meer dan 10 jaar ervaring in online marketing en ruim 75 reiswebsites onder hun hoede. Sinds 2020 opereren ze samen onder de naam DBSW Travel Media, terwijl ze daarnaast gewoon hun eigen bedrijven blijven runnen.

En reizen ze zelf dan ook zoveel?

Danny houdt van stedentrips (naar Praag, Barcelona, Rome, Londen, Nice etc.) en strandvakanties (naar Kaapverdië, Tenerife, Zakynthos, Rhodos etc.). Sander houdt juist van rondreizen en verre reizen. Zijn rondreis door West-Amerika is veruit de mooiste reis die hij ooit gemaakt heeft. Hij is dan ook een echte Amerikaliefhebber, maar ook zijn rondreizen door Thailand, Portugal en Andalusië vielen zeer goed in de smaak. Ook in hun voorkeuren voor typen reizen en bestemmingen vullen ze elkaar dus goed aan!